Träffade en trevlig kille med sin lille valp. Visar sig vara en blandning mellan Havanais, Lhasa apso och malteser. Hjälp tänkte jag. Så fina hundar du har sa han! Jag tackade för det. Sa till honom att det kommer du också att få! Då säger han nej, jo säger jag. Nej säger han igen! Jo säger jag igen och säger till honom att din valp har tre långhårspäls hundar i sig. Va,säger han till svars. Jag visste inte att den skulle bli så långhårig svarar han. Hjälp tänker jag. Går du och klipper den kontinuerligt behållar hon den korta pälsen, men annars kan du få så lång päls. Då vänder han sig till sin tjej som också duker upp! De tittar på varandra och säger det visste vi inte. Nej, svarar jag det kan bli så här när man köper valp på blocket.

En annan gång frågar jag killen om de fått information om att få valpen vaccinerad. Det visste han inte heller. Det är inte bra om du inte vaccinerar din hund, dels för din valps skull och för andra hundars skull! Då säger han att han skall gå och beställa tid med en gång!!!! Hjälp vad skall ma säga???

I förr förra veckan träffade jag min kompis i parken. Skulle klippa hennes hunds klor och hjälpa henne att titta efter fästingar. Men ina fästingar i sikte!! Då kommer killen med valpen och frågar vad vi gör. Min väninna svara att vi har skönhetsvård på hundarna. Jag svar att jag bara hjälper min väninnas hund med klorna. Han frågar om jag kan titta på hans valps klor också! Jag visar honom hur man skall göra. Jag klipper valpens klor. Han tackas så mycket för hjälpen och säger att nästa gång skall jag få en peng för besväret. Det är ju inte det jag är ute efter svarar jag. Vill ju bara hjälpa till! Hade du köpt valpen hos en uppfödare så hade du fått all möjlig information om vad som rör valpen!!! Då han berättat att han köpt valpen på blocket!!! Han nickar! Tackar än en gång och går!

Nej tacka vet jag uppfödare som hjälper och informerar en ocm vad som rör valpens bästa!!!!