Tips nu till vintern!

1. Snö som fastnar under och på tassarna brukar vara mycket irriterande, både för hund och matte/ husse. Hundarna svettas ju igenom trampdynorna. Som är varma. Det smälter den kalla snön, som hunden trampar i, och det bildas snöklumpar.Och det fastnar i tasshår, emellan tår och trampdynor. Det är inte skönt för hunden. Så var noga med att klipp bort så mycket hår som möjligt emellan trampdynor och runt tassen. Detta underlättar för aktivitet i snön. Hunden slipper småsår emellan trampdynorna som det oftast blir av gruset som man grusar trottoarerna och gatorna med.

2. Hunden kanske behöver en väst att hålla den varm med. Efter ett lekpass i snön blir hunden fort kall. En väst kan vara en välgärning för hunden när ni är på väg hem.

3. Glöm inte att hunden behöver en regäl vila efter någon timmes lek i snön.

4. Glöm inte att hunden behöver vätska. På sommaren är den självklart. Men även på vintern behöver den vätska. Det är vattnet i korppensceller som göra att den fungerar och orkar anta fysiska lekar i snön.

5. Är ni ute och går på kvällen, var rädd om er, se till att ni syns!!!

———————————————————
Roliga och billiga leksaker till din hund!

Ta en gammal liten petflaska. Kasta korken, då den lätt kan fastna i hundens hals. Lägg i några godisbitar eller hundfoder. Och ge den till din hund. Den får lite huvud bry och får jobba för att få ut bitarna.

Eller ta en gammal strumpa. Vira ihop en tidning, stoppa ner den i stumpan, knyt ihop. Hunden har fått en “prasslande leksak”!

Ha det gott!