Så har vi varit iväg igen, jag och mina hundkillar! Ha! Det började bra. Ha! Råkade köra av motorvägen för tidigt när vi började närma oss Herlufmagle. Men så fick jag se Danmark från dess vackraste sida! Höst i Danmark. Vilka färger. Kronhjort och rådjur och fasaner, vackra hus, kyrkor och herresäten och slott! Fick fråga en slottsherre hur jag hittade till Herlufmagle. Han svarade att fortsätt köra du på denna väg så kommer du dit. Tack för tipset. Och det gjorde jag! Väl framme fick jag snabbt in grejerna, in med vagn och hundar och mej själv. Fick gå direkt och köpa katalog, fråga om jag hadr anmält rädd. Och det hade jag. Det stod så konstigt på nätet. Trodde att jag skulle anmäla Marco i championklassen, men det var endast de som VAR Dansk champion som fick anmälas i den klassen. Men som hon sa: det är det många som anmäler fel. Tog min sedvanliga mugg kaffe, smörgås och hundarna fick sitt. Pratade lite med de som kommit, Sen rundan ut med dem innan jag började med deras pälsar. Marco har en underbar päls och likaså Milton. Och tack vare Margarethas borste går det ännu lättare!! :). Så var det lite bråk och stök när vi skulle sätta upp deras rosetter. Det fanns ju så mycket som skulle tittas på 🙂 Men som vanlig “jag vann”! Och i kom rosetterna.

Så blev det äntligen Miltons klass. Han nästan rusade in. Trots hans koppel fick jag verkligen jobba, men till slut gick han som han skulle Hade en hanvalp efter oss som givetvis skulle nästan upp i rumpan på oss. Men jag bad matte hålla avstånd. Och det gjorde hon till slut. Milton vann. Fick kanon kritik, trots att han fick kritik om att hans svans inte låg ner på ryggen. Alla kan inte ha platta svansar, alltså lagt den ner redan, och det är jag glad för. Milton lägger ner sin svans “när HAN vill”! Och enligt raskompendiet så står det att desto längre en valp eller unghund har svansen rakt upp eller “flaggar” den får han/ hon troligtvis den mest rätta svans när han/ hon blir vuxen. Det tror jag att han får 🙂

Så skulle han sen in och tävla emot en tikvalp. Hon vann, så Milton blev BIM valp. Han fick ingen rosett. 🙁

Så var det till slut Marcos tur. Han fick exellent 1:a med CK, vann sin klass men blev tyvärr inte uttagen i de bästa av 4. i BHKL. Synd! Grattis till dej som vann!!!
Vi får se om vi orkar åka till Middlefart i år! Annars får det vänta tills nästa år! 🙂

Vi får ta nya tag! Hoppas kan man ju!! 🙂


Mina snyggingar! Ett BIM och en som vann sin öppen klass! Så glad är jag!! 🙂