Så har vi varit iväg igen på utställning jag och mina “killar”. Är så trevligt och kul att ställa ut denna underbara hundras. Denna gången var vi i Växjö. Och träffa alla dess underbara likasinnade hundvänner!! 🙂

Denna gången var domaren ifrån Estland. Och skrev bedömningen, kritiken på tyska. Och jag som inte förstår ett ord tyska. Som tur var har jag en arbetskamrat som är en “baddare” på det. Så hon hjälpte mej att översätta det.

Här kommer Miltons kritik:

7 monaten. Sehr lustige Welpe an dem Wesen. Mit korrekten Proportionen aber mit etwas loser rute. Gute Knochenstruktur aber vornere Stand wäre besser. Gute ausdruck. Korrektes Gebiss.

På svenska:

7 månader gammal. Mycket rolig/glad valp till sin karaktär. Med korrekta proportioner men med något slapp svans (han flaggar den). Bra ben stuktur, men front önskas vara bättre. Bra uttryck. Korrekt bett.

Han är ju bara valp!

Här kommer Marcos kritik:

4 jahre. Rüde mit vorzüglichen Typ, gute Proportionen, winkelungen und ausdrucksvollen Muskulatur. Gut getragene Rute, und stoltze halstragung. m
Maskuliner kopf mit guten linien. Breiter Fang, Sehr gute Augen. Energische, rassetüpische Bewegungen. Gutes Haarkleid. Vorzüglisch gezeist.

På svenska:

4 år. Hanhund med utmärkt/förträfflig typ ( d.v.s har de karaktäristiska kännetecken som finns hos denna ras), goda proportioner, vinklar och uttrycksfull muskulatur. Snyggt buren svans och stolt buren hals. Maskulint huvud med fina linjer. Bred nos. Mycket fina ögon. Energiska, rastypiska rörelser. Vacker päls. Utmärkt förevisad/uppvisad!!

Är mycket glad för denna fina kritik på mina hundar!!

Stort tack till domare: Kärdi Maret, Estland

🙂 Är så stolt och glad för dessa hundar!